21 Ekim 2019 Pazartesi

Ehemalige Benediktinerabtei / Seligenstadt 02

Ehemalige Benediktinerabtei / Seligenstadt

Bir önceki yazımda bahsettiğim Seligenstadt kasabasından devam edeceğim. Bu yazımda bahsedeceğim durak aynı kasabada yer alan bir manastır. 

Başlıkta Almancası yazan bu manastır "Eski Benedict Manastır" ı olarak geçmektedir. Bu manastır oldukça büyük bir alana konumlandırılmıştır. İçerisinde oldukça büyük yeşil alanlar, kilise ve manastırın kendisi yer alıyor.





Bahsettiğim geniş yeşil alanlar sebze ve meyve yetiştirmek için kullanılıyor ve oldukça fazla çeşit barındırıyor. Fotoğrafta görünen minik ağaçlar elma ağacı olmakla birlikte bahçenin sağ tarafında aynı zamanda dereotu, nane ve benzeri otlar da yetiştirilmektedir. 


Manastırın içinde yer alan kilisenin ismi Basilique Saint-Marcellin-et-Saint-Pierre de Seligenstadt olarak geçmektedir. 



Kilisenin dışı kadar içi de oldukça sade ve mütevazı bir görünüşe sahiptir.


Alışagelmiş olduğumuz kilise içleri gibi duvarları resimlerle kaplı ve kocaman objelerle dolu değildir. Aksine dümdüz beyaz duvarlar ve sade eşyalar barındırmaktadır.


Hatta bu fotoğrafta şaşaalı bir tavan resmi arayan beni görebilirsiniz. :D

Her ne kadar elimde fotoğrafları olmasa da manastırın bulunduğu alanın içinde ayrıca kafeler ve hediyelik eşya satılan bir dükkan da bulunmaktadır.

Yayınladığım bu iki gönderiyle Seligenstadt kasabasını kendi gözümle kısaca anlatmaya çalıştım. Umarım beğenmişsinizdir. Belirtmek, eklemek veya düzeltmek istediğiniz bir yer olursa yorum yazabilirsiniz.

*Bir sonraki gönderimde Frankfurt'ta bulunan oldukça eğlenceli bir müzeyi anlatacağım. Hoşçakalın!














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SECOND LIFE / 18

Today's topic is about another type of virtual reality : Second Life  Second Life is a platform that is basically an online virtual wo...