24 Ekim 2019 Perşembe

Deutsches Filminstitut / MÜZE 01

Deutsches Filminstitut / MÜZE

Müze olarak bahsetmek istediğim ilk yer Alman Film Müzesi. Müzenin eğlenceli özelliklerine geçmeden önce genel bilgilerinden söz edeceğim. 

- Müze Frankfurt'ta yer almaktadır.
- Giriş ücreti olarak öğrenciyseniz sadece ama sadece 3 Euro, değil iseniz de 6 Euro. (gayet makul ücretler:)

- Müze pazartesileri kapalı olmakla beraber salı-perşembe ve hafta sonları sabah ondan akşam altıya kadar, cuma günleri ise sabah ondan akşam sekize kadar açık bulunuyor.
- Müze 5 katlıdır. (benim ziyaretimde sadece 3 katı açıktı)

Burası Almanya'dan Amerika'ya film akademisi için giden kişilerin akademiyle işbirliği yaparak oradan topladıkları malzemeler ile oluşturulmuş bir müzedir. Müzede film sektörü ile ilgili en eski örneklerinden günümüz film dünyasının önemli eserlerine ait parçalar yer almaktadır.

İçeriye girdiğinizde sizi ilk olarak oldukça eski çeşitli görsel maketler ve yine oldukça eski fotoğraf makineleri karşılıyor. Aşağıdaki görsellerden inceleyebilirsiniz.



         

Yukarıda sağdaki fotoğraftakiler üst üste eklenerek oluşturulmuş maket görsellerdir ve en üstten düz bir şekilde baktığınızda her kattaki ufak detaylar birleşerek size tam bir görsel olarak görünüyor. Aşağıdaki fotoğraftan nasıl göründüğünü görebilirsiniz.


Yukarıda solda gördüğünüz ise eski "flipbook" örnekleridir.
Biraz daha günümüze gelirsek müzede ayrıca bilindik filmlerde kullanılan gerçek kostüm parçaları ve karakter maketleri de bulunuyor.



Sağ üstte Star Wars : Episode 5 - The Empire Strikes Back filminin çekiminde kullanılan başlık bulunuyor. Sol taraftaki fotoğrafta ünlü Alien filmindeki yaratığın Los Angeles'tan getirilmiş orijinal maketi bulunuyor.

Bu tarz eski ve günümüz sinema objelerinin yanında ayrıca film müzesinde gezerken yapabileceğiniz etkinlikler de var. Örneğin müzenin bazı köşelerinde bulunan dokunmatik ekranlardan film editi tarzında uygulamalar yapabilirsiniz.



Mesela burada size birkaç bilindik filmlerden kesitler ve yanında da eşleştirmeniz için müzikler veriliyor. Sizin eşleştirmeniz bittiğinde gerçekte o filmde hangi müziğin kullanıldığını da görebiliyorsunuz.

Müze gezisinden sonra bir şeyler atıştırmak için binada kafe  bulunmaktadır. Kafenin yanı sıra hatıra olarak bir şeyler almak için bir alan da bulunuyor. Kartpostallar, kitaplar ve daha birçok şey bulabilirsiniz.

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SECOND LIFE / 18

Today's topic is about another type of virtual reality : Second Life  Second Life is a platform that is basically an online virtual wo...