8 Aralık 2019 Pazar

Museum Ludwig,Cologne1 / MÜZE 03

Bu yayında bahsedeceğim müze Köln'de bulunan Ludwig Müzesi olacak. Müze hakkında genel bilgileri vererek başlayacağım.
- Giriş ücreti yetişkinler için 12 Euro iken 18 yaşının altındaki kişiler için ücretsiz geçiş sağlanmaktadır.
- Müze pazartesileri kapalıdır.
- Müze sabahları ondan akşam altıya kadar açık kalmaktadır.


Çoğunlukla pop art, sürrealizm eserlerini içeren müzede Picasso, Andy Warhol ve Roy Lichtenstein gibi ünlü sanatçıların eserleri bulunmaktadır.

Müzenin içerisindeki eserlere bakmadan önce birkaç kavramın açıklamasını paylaşmak ve birkaç sanatçıdan bahsetmek isterim.

Sürrealizm (Gerçeküstücülük) : 1924'te Fransa'da ortaya çıkan bu sanat akımı sanatçının kendince gerçek yaratmasını savunur. Sürrealizm akımının en önemli kişilerinden biri ressam Salvador Dali'dir. Eriyen Saatler Dali'nin en bilinen eserlerinden biridir ve sürrealizmin örneklerinden biridir.

"Gerçeküstücülük, ister söz ister yazı ile ya da başka bir yolla, düşüncenin gerçek işleyişini ortaya çıkarmak için başvurulan, içinden geldiği gibi yazma yöntemidir. Bu, aklın denetimi olmaksızın (rüyada olduğu gibi) her türlü estetik ve ahlak kaygısı dışında düşüncenin yazılışıdır." 
                                                                  ANDRE BRETON

Pop-Art : Amerika ve İngiltere'de ortaya çıkan bu kavram soyut dışavurumculuğa karşı orta çıkmıştır.1960'lı yıllarda bir akım haline gelmiştir. Hazırcı insanı ve onun yaşamını eleştiren bu akımda alışılmışın dışında araçlar kullanarak eserler ortaya koymuşlardır. Boya tabancaları, şablonlar, baskı resimler vb. araçlar kullanılmıştır.
Bu akımın en bilinen ismi Andy Warhol'dur.Eserlerinde seri üretim ürünleri kullanmıştır. En çok bilinen eseri ise 1962 tarihli "Campbell's Soup Cans" dir.


Bir sonraki yayında müzenin içinden fotoğraflar ve eserler hakkında olacak.Hoşçakalın!!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SECOND LIFE / 18

Today's topic is about another type of virtual reality : Second Life  Second Life is a platform that is basically an online virtual wo...