8 Aralık 2019 Pazar

Museum Ludwig,Cologne2 / MÜZE 03

Yazının bu kısmında müze içeriği hakkında bilgiler ve fotoğraflar paylaşacağım. En son olarak müzede en çok dikkatimi çeken eser hakkında bilgi vereceğim.

Müzeye girdiğinizde alt katında modern pop-art sergisi yer alıyor. Burada beni en çok şaşırtan şey bir duvara yansıtılan kısa bir İstanbul belgeseli tarzında bir klip oynatılıyordu. Abimle o kata girdiğimizde Davut Güloğlu çalıyordu ve oldukça şaşırtıcı bir durumdu. :) 
Her ne kadar iyi bir kare yakalayamamış olsam da oldukça büyük duvarda tüm katta duyulacak şekilde "ne oldu sana" çalıyordu ve klip oynatılıyordu.

Giriş katının bir üst katında ise ünlü ressamlarda eserler vardı ve aynı zamanda yine pop-art çalışmaları yer alıyordu. Salvador Dali'nin bazı çalışmaları:



Bazı pop-art eserleri:

Beni bu müzede en çok etkileyen eser Dali'nin ünlü eseri "La Gare de Perpignan" (Perpignan Train Station) oldu.

Bu eser her ne kadar fotoğraftan tam anlamıyla görünmese de fazlasıyla detaylar içeriyor. Karşısında durduğunuzda uzun bir süre içine kapılabiliyorsunuz. En azından benim için öyleydi. Tablonun dört bir yanında yakından incelenecek detaylar yer alıyor.

Müzenin en güzel yanlarından biri de eserlerin bulunduğu alanlarda asma katların olması ve büyük eserleri daha geniş açıdan bakabiliyorsunuz.

Bunların dışında müzede dönem dönem sanat ve fotoğraf sergileri de verilmektedir. Ayrıca müzenin girişinin tam karşısında hediyelik eşyalar satan dükkan var. Ünlü ressamların eserlerinin basılı olduğu magnetler ve birçok başka ürün satın alabiliyorsunuz.


Bir sonraki yazıda görüşürüz!!!






                 










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SECOND LIFE / 18

Today's topic is about another type of virtual reality : Second Life  Second Life is a platform that is basically an online virtual wo...