19 Aralık 2019 Perşembe

Frankfurt 2018

Ekim'den bu yana yazdığım yazılarda bahsettiğim Frankfurt şehri hakkında kısa bir video hazırladım.
Video içerisinde yazılarda da kullandığım fotoğrafları görebilirsiniz.
:) iyi seyirler :)








16 Aralık 2019 Pazartesi

Berliner Dom

Bugün ki yayında "Berliner Dom" yani Berliner Katedrali"nden bahsedeceğim.


Berlin'de bulunan bu katedral bir protestan kilisesidir. Ayrıca ülkedeki protestan kilisenin merkezisir. En ilginç özelliği içinde hiçbir zaman piskopos yaşamamasına rağmen katedral olarak anılmasıdır.

15.yüzyıldan kalma bir kilisenin yerine inşa edilen bu katedral yeniden yapılması için 1894 yılında yıkılmıştır. Yeniden yapılan katedral 1905 yılında tekrar açılmıştır.
Ne yazık ki ikinci dünya savaşında ağır hasar gören yapı tekrar ancak 1993 yılında açılmıştır.


Bu yapı Berlinliler için şehirdeki en önemli dini figür olarak görülmektedir.


Dikkat çekici kubbesi şehrin çoğu noktasından görünmektedir. Ayrıca katedralin önünü oldukça büyük çimenlik bir olan oluşturmaktadır. Yazları turistlerin ve lokallerin dinlenmek ve keyifli vakit geçirmek için seçtikleri bir yerdir.

Bir sonraki yazıda görüşürüz!!! Hoşçakalınnnn!



15 Aralık 2019 Pazar

Historisches Museum Frankfurt / MÜZE 04

Anlatacağım dördüncü müze Frankfurt Tarih Müzesi olacak.
Yine müze hakkında genel bilgileri vererek başlayacağım.
- Müze meşhur Römer Meydanının yakınında yer almaktadır.
-Pazartesi günleri kapalıdır.
-Salı, perşembe ve cuma günleri sabah on akşam altı arası açıktır.
-Çarşamba günleri sabah on akşam dokuz arası açıktır.
- Hafta sonu ise sabah on bir akşam yedi arası müzeyi açık bulabilirsiniz.
-Müzenin giriş ücreti yetişkinler için 12 , öğrenciler için 6 Euro'dur.
-Müze de aynı zamanda kafe ve mağaza bulunmaktadır. İkisi de giriş katında bulunmaktadır. Müzenin mağazasında müzedekilerle ilgili ürünler ve hediye seçenekleri buluabilirsiniz. Ayrıca birçok çeşit kartpostal ve hediyelik eşya ürünlerini de bulabilirsiniz.
Müzeye girdiğinizde sizi ilk olarak büyük bir kubbe karşılıyor. Bu kubbede size Frankfurt'un maketi ve daha birçok maket belirlenmiş sürelerle sergilenmektedir.
Aşağıda verdiğim bağlantıdan bahsettiğim kubbenin nasıl olduğunu izleyebilirsiniz.
Müzenin içeriğinden bahsedecek olursak Frankfurt şehri ve tarihi ile ilgili objelerin bulunduğu 15 farklı alandan oluşuyor.
Ev eşyalarından , heykellere ve çocuk oyuncaklarından eski para örneklerine kadar birçok başlıkta koleksiyon bulunmaktadır.


Aynı zamanda şehrin savaş öncesi ve savaş sonrası halini gösteren oldukça detaylı maketler yer almaktadır.


Müzenin içinde ayrıca sanat eserleri de yer alıyor.



Her ne kadar elimde fazla fotoğraf olmasa da müze oldukça büyük ve her alanda oldukça fazla obje yer alıyor. Müzenin tamamını gezmek uzun sürebilir. Ama bu müzenin sıkıcı olduğu anlamına gelmesin :) İçerisinde yaşamın her alanından eski zamanlara ait eşyalar ve eserler Frankfurt şehrini yakından tanımanızı sağlıyor.

Yazının başında bahsettiğim müzeninin içinde yer alan mağazada gerçekten eğlenceli ve güzel eşyalar, süs eşyaları vb. ürünler yer alıyor. 

Bir sonraki yazıda görüşürüz!!










8 Aralık 2019 Pazar

Museum Ludwig,Cologne2 / MÜZE 03

Yazının bu kısmında müze içeriği hakkında bilgiler ve fotoğraflar paylaşacağım. En son olarak müzede en çok dikkatimi çeken eser hakkında bilgi vereceğim.

Müzeye girdiğinizde alt katında modern pop-art sergisi yer alıyor. Burada beni en çok şaşırtan şey bir duvara yansıtılan kısa bir İstanbul belgeseli tarzında bir klip oynatılıyordu. Abimle o kata girdiğimizde Davut Güloğlu çalıyordu ve oldukça şaşırtıcı bir durumdu. :) 
Her ne kadar iyi bir kare yakalayamamış olsam da oldukça büyük duvarda tüm katta duyulacak şekilde "ne oldu sana" çalıyordu ve klip oynatılıyordu.

Giriş katının bir üst katında ise ünlü ressamlarda eserler vardı ve aynı zamanda yine pop-art çalışmaları yer alıyordu. Salvador Dali'nin bazı çalışmaları:



Bazı pop-art eserleri:

Beni bu müzede en çok etkileyen eser Dali'nin ünlü eseri "La Gare de Perpignan" (Perpignan Train Station) oldu.

Bu eser her ne kadar fotoğraftan tam anlamıyla görünmese de fazlasıyla detaylar içeriyor. Karşısında durduğunuzda uzun bir süre içine kapılabiliyorsunuz. En azından benim için öyleydi. Tablonun dört bir yanında yakından incelenecek detaylar yer alıyor.

Müzenin en güzel yanlarından biri de eserlerin bulunduğu alanlarda asma katların olması ve büyük eserleri daha geniş açıdan bakabiliyorsunuz.

Bunların dışında müzede dönem dönem sanat ve fotoğraf sergileri de verilmektedir. Ayrıca müzenin girişinin tam karşısında hediyelik eşyalar satan dükkan var. Ünlü ressamların eserlerinin basılı olduğu magnetler ve birçok başka ürün satın alabiliyorsunuz.


Bir sonraki yazıda görüşürüz!!!






                 










Museum Ludwig,Cologne1 / MÜZE 03

Bu yayında bahsedeceğim müze Köln'de bulunan Ludwig Müzesi olacak. Müze hakkında genel bilgileri vererek başlayacağım.
- Giriş ücreti yetişkinler için 12 Euro iken 18 yaşının altındaki kişiler için ücretsiz geçiş sağlanmaktadır.
- Müze pazartesileri kapalıdır.
- Müze sabahları ondan akşam altıya kadar açık kalmaktadır.


Çoğunlukla pop art, sürrealizm eserlerini içeren müzede Picasso, Andy Warhol ve Roy Lichtenstein gibi ünlü sanatçıların eserleri bulunmaktadır.

Müzenin içerisindeki eserlere bakmadan önce birkaç kavramın açıklamasını paylaşmak ve birkaç sanatçıdan bahsetmek isterim.

Sürrealizm (Gerçeküstücülük) : 1924'te Fransa'da ortaya çıkan bu sanat akımı sanatçının kendince gerçek yaratmasını savunur. Sürrealizm akımının en önemli kişilerinden biri ressam Salvador Dali'dir. Eriyen Saatler Dali'nin en bilinen eserlerinden biridir ve sürrealizmin örneklerinden biridir.

"Gerçeküstücülük, ister söz ister yazı ile ya da başka bir yolla, düşüncenin gerçek işleyişini ortaya çıkarmak için başvurulan, içinden geldiği gibi yazma yöntemidir. Bu, aklın denetimi olmaksızın (rüyada olduğu gibi) her türlü estetik ve ahlak kaygısı dışında düşüncenin yazılışıdır." 
                                                                  ANDRE BRETON

Pop-Art : Amerika ve İngiltere'de ortaya çıkan bu kavram soyut dışavurumculuğa karşı orta çıkmıştır.1960'lı yıllarda bir akım haline gelmiştir. Hazırcı insanı ve onun yaşamını eleştiren bu akımda alışılmışın dışında araçlar kullanarak eserler ortaya koymuşlardır. Boya tabancaları, şablonlar, baskı resimler vb. araçlar kullanılmıştır.
Bu akımın en bilinen ismi Andy Warhol'dur.Eserlerinde seri üretim ürünleri kullanmıştır. En çok bilinen eseri ise 1962 tarihli "Campbell's Soup Cans" dir.


Bir sonraki yayında müzenin içinden fotoğraflar ve eserler hakkında olacak.Hoşçakalın!!





SECOND LIFE / 18

Today's topic is about another type of virtual reality : Second Life  Second Life is a platform that is basically an online virtual wo...